Lørdag d. 9. oktober 2021 bliver Trekantens medborgerhus ”Trivselshuset” lyserødt! Dog ikke fordi det bliver malet, men fordi nogle aktive beboere har sat gang i en indsamling.

                                    

To lokale foreninger, Bydelsmødre Holstebro og Kvinder Danner Netværk, er gået sammen i kampen mod brystkræft og de vil igennem forskellige aktiviteter samle penge ind til ”Støt Brysterne Kampagnen” for Kræftens Bekæmpelse.

”Det er vigtigt for os at samle penge ind til den her sag, fordi når vi står sammen, kan det mærkes!” Siger Eiman Hamzah der er hovedansvarlig for arrangementet og dermed også bruger kampagnens slogan.

”Det her kan jo ramme min mor, min veninde, min søster…. ja mig selv – og kræften rammer uden at kigge på om du er sort eller hvid” siger Eiman og fortæller derudover at en anden motivation for at samle ind også er begrebet ”integration”.  ”Det at samle ind og være en del af et foreningsliv, er ikke noget vi er vant til fra mit hjemland. Men det er en virkelig stor del af det, at være integreret i det danske samfund og derfor skal vi øve os. Det gør vi igennem vores lokale foreninger her i Trekanten ”. Foreningerne er bakket op af den boligsociale helhedsplan, der også holder til i medborgerhuset.

Medlemmerne fra foreningerne tilbyder gå-ture, Nada (øre akupunktur) og Bars (en form for zoneterapi i hovedbunden) og man kan også købe ansigts - og håndbehandlinger. De afholder bingo og senere et lotteri med meget flotte præmier, fra mange af byens store og små virksomheder. ”Jeg er meget stolt over at min egen arbejdsplads støtter os med de gaver de gør. Man kan vinde en flot puf og et sofabord fra Actona Company” fortæller Eiman glad. ”Men også de mange andre bidrag er med til at vi kan holde både et flot Bingo og et fantastisk lotteri”.

Kondomeriet svinger også forbi med deres cykel og skaber dialog med deltagerne på dagen omkring krop og seksuel sundhed. De medbringer quiz og forskellige konkurrencer. Og så er det muligt at komme med til et helt særligt VIP-event med Camilla fra Wunderwear. Camilla vil fortælle om de forskellige typer bh og hvordan en kvinde kan vælge den helt rigtige størrelse.

Er man mere til bevægelse og musik så kan man tage over på Døesvejens Fritidscenter, hvor de to foreninger har deres Yoga og Zumba hold for kvinder. Og bliver du sulten kan du også bestille en lyserød menu ved den lokale restaurant Kamoon i Heimdalsparken 38. 

”Vi har mødt så mange der gerne vil stå sammen med os og det gør mig glad og rørt. ” fortæller Eiman om hendes nye erfaringer med at lave sådan en indsamling i foreningsregi. ”Selv strikkegruppen der holder til i Trivselshuset har bidraget med at strikke små lyserøde sløjfer der kan købes og der vil også være lyserøde kager og en kop kaffe i kiosken. Det bliver så hyggeligt og så går alt slaget til Lyserød Lørdag” siger Eiman på hendes charmerende dansk med syrisk accent.